Menu Berbuka Day10 : Cucur Jagung Crispy ✨
Menu Berbuka Day10 : Cucur Jagung Crispy ✨
Bahan2 :
Jagung
Bawang merah
Ubi kentang (potong dadu)
Daun kari
Jintan manis
Garam & gula
Udang kering
Serbuk kunyit
Tepung gandum
Telur
Air
Cara Penyediaan :
- Hiris jagung, dan campurkan bersama bawang merah, daun kari dan kentang.
- Masukkan jintan manis, gula & garam, udang kering, serbuk kunyit, tepung gandum, dan telur.
- Masukkan air sedikit demi sedikit, pastikan tidak terlalu cair. Gaulkan sehingga sebati.
- Panaskan minyak, dan masukkan acuan tadi menggunakan sudu @ sudip mengikut size yang korang nak ( kalau nak sedap pakai tangan je)
- Siap untuk dihidang. Jangan lupa air teh san sos untuk mencicah.
Selamat mencuba!
“Dengan Osem Food, Semua Jadi Mudah”
#osemfood #makanmakan #bazaarramadhan #ramadhan2021 #resepimudahbyosem #cucurjagung